Social media op je bruiloft!

Wat moeten we vandaag de dag nog zonder onze mobiele telefoon en social media?! Je zou zeggen; hoe meer je bruiloft wordt gefotografeerd hoe beter! Maar is dat ook zo? Deze tips helpen zowel jou als je gasten op weg.

Do! Creëer een eigen hashtag

Je kent ze vast wel die gezellige avondjes in het café en ’s avonds ontvang je van je lieve vrienden die “gezellige” foto’s….oeps! Vinden jullie het juist leuk dat de gasten hun eigen spontane foto’s delen, creëer dan je eigen hashtag! Plaats een bord met daarop de hashtag op een centrale plek en laat de foto’s maar komen!

Tip! Wil je niet dat de foto’s zichtbaar zijn voor vrienden van vrienden, maak een besloten facebook “bruiloft” pagina en maak je gasten lid. Dan kunnen ze de foto’s delen zonder dat de hele wereld het ziet.

VR Weddings & Events_fotograaf_bruiloft_Utrecht_weddingplanner

Don’t…. be that guy!

De een vind het grappig maar de ander juist niet! Je wilt niet dat je gasten zelf voor fotograaf gaan spelen, je hebt immers een professional gevraagd om dit voor hen te doen! Vraag je gasten of ze hun mobieltjes uit of op stil willen zetten, vooral tijdens de ceremonie.

Do! Maak je eigen moodboard

Instagram en Pinterest zijn perfect om inspiratie op te doen! Zet jouw favorieten op een rijtje en verzamel deze in je persoonlijke board. Vraag eventueel je bruidsmeisjes en ceremoniemeesters je board te volgen om tips en sfeerimpressies te delen. Let wel op dat je niet je trouwjurk deelt! Een absolute no go!

Tip! Inspiratie op doen? Volg mij op Pinterest: pinterest.com/VR_WeddingsNL

Don’t! Ongevraagd delen

Deel niet alles ongevraagd op social media! Misschien zijn er ouders die niet willen dat hun kinderen op internet verschijnen. En niet iedereen kan het waarderen om in een ongemakkelijke pose vastgelegd te worden (twister) 😉

Do! Unplugged wedding

Is social media niks voor jou? En erger je kapot aan vrienden die om de zoveel tijd hun account checken. Enter the world of the unplugged wedding; een bruiloft zonder social media! Er zijn verschillende manieren om dit aan te geven; plaats een leuke tekst op de uitnodiging, plaats een bord op een centrale plek of vraag je ceremoniemeester dit tijdens de welkomstspeech te vermelden.

Tip! Krijgen je gasten last van ontwenningsverschijnselen? Geef ze dan iets om handen (letterlijk). Zakdoekjes, waaier, programmaboekje, sterretjes voor tijdens de openingsdans. Het laatste is meteen een bonus, het zorgt meteen voor een intieme sfeer en prachtige foto’s!

 

VR Weddings & Events_unplugged wedding_bruiloft_social media

Don’t! Gedraag je niet als een juf!

Je gasten zijn geen kinderen die je moet vragen om hun mobieltjes in te leveren aan het begin van de bruiloft! Lijkt me persoonlijk ook iets te ver gaan om telefoons te gaan verzamelen! Vraag je gasten simpelweg om de telefoons op stil te zetten en te genieten van jullie dag!

 

Bron en inspiratie voor bovenstaand artikel is afkomstig van: www.theperfectwedding.nl