Kinderen op je bruiloft

Op de kleintjes letten!…

Bruidsparen zonder kinderen vinden het vaak lastig om te beslissen of ze de kinderen van familie en vrienden uit moeten nodigen. Het kan vervelend zijn wanneer kinderen gaan huilen tijdens de ceremonie en het kost simpelweg meer geld. Maar vergeet niet dat het juist heel leuk is om kinderen uit te nodigen op je bruiloft! Geef ze een speciale rol in de vorm van bruidsjonker of bloemenmeisje.

Check van te voren hoe kindvriendelijk je locatie is. Zijn er al dingen aanwezig om de kinderen te vermaken zoals een speeltuin, speelhoek of een aparte speelkamer?
Die aparte kamer kan bovendien dienen voor de jongste gasten. Kunnen ze hier hun middagdutje doen.

Je kan het zo gek maken als je wilt natuurlijk voor je kleine gasten! Maar mocht je geen ruimte hebben in het budget voor extreme uitgaven aan kidsentertainment, probeer onderstaande tips:

1. Kids table / cave
Maak een speciale tafel voor de kinderen. Ze zitten niet te wachten op een zevengangendiner met volwassen, veel te saai! Met een leuk tafelkleed, kleurplaten en stiften kunnen ze direct na het eten aan de slag.

Heb je oudere kinderen? Check bij de locatie of ze een beamer scherm kunnen ophangen. Regel wat popcorn en de filmavond kan beginnen.

VR Weddings & Events_kinderen op je bruiloft_kindertafel_kids table

2. Speurtocht
Mocht de locatie het toelaten zet dan een speurtocht uit waarbij ze verschillende opdrachten moeten maken. Bijvoorbeeld I-spy met een bruiloft thema. Met een checklist kunnen ze verschillende onderwerpen zoals I spy een trouwjurk, het bruidsboeket, de trouwauto etc..

3. Piñata
Niet helemaal een Nederlands gebruik. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om Hollandse spelletjes te doen.
Persoonlijk ben ik fan van Piñata! Pak een stok en sla hard tegen de Piñata, die helemaal vol zit met snoep, confetti en glitters!

Heb je veel kinderen, zet een parcours uit met diversen spelletjes en laat alle gasten mee doen!

VR Weddings & Events_spelletjes met kinderen_bruiloft

4. Gastenboek
Leg naast het gastenboek ook een boek neer voor de kinderen zodat ze hier een mooie tekening en/of tekst in kunnen maken. Koop gekleurde ballonnen en helium. Laat de kinderen een tekening maken en schrijf vervolgens de NAW gegevens op de achterkant.
Bind deze aan de ballon en laat met alle gasten de ballonnen los! Succes verzekerd!

5. Kindertafel
Je kent vast wel de tafel die zo leuk bedekt is met potten snoep, marshmallows en door de kinderen eigen gemaakte cupcakes. Ga voor een iets anders zoals kleine pizza’s, mini hotdogs en een mini chocolade fontein. Tip! Vraag je catering wel voor een lagere prijs per persoon, kleine kinderen eten minder.

VR Weddings & Events_kinderen op je bruiloft_candy bar

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke tips voor een ‘kids proof’ bruiloft! Volg VR Weddings & Events via Pinterest